50 000Ft felett ingyenes a szállítás ágy, matrac webáruházunkban!

Néhány fontos tanács matracvásárláshoz:

A jó alvás tikta

Életünk 1/3-át alvással töltjük, ezért nem mindegy, hogy alvásunk miként történik. Az alvás minosége hozzájárul a következo nap sikerességéhez, közérzetünk kialakításához és hosszútávon az egészség megorzéséhez, amelynek egyik fontos alappillére.

Nem elhanyagolható tényezo az sem, hogy a legfrissebb kutatások szerint az emberek 50-60 %-a gerincbántalmakkal szenved. Ennek egyik fo oka, hogy fekvohelyünket nem megfelelően választjuk meg, mert mi is történik alvás közben? A nap fáradalmait piheni ki szervezetünk, azaz regenerálódik. Alvás közben izmaink ellazulnak a gerincre, csigolyákra, izületekre és porckorongokra nehezedo nyomás minimálisra csökken. Ezért fontos, hogy a választott fekhelyünk kényelmes és ergonómiai-fiziológiai szempontból tökéletes legyen.

A megfelelő ágy a test formájához igazodik az által, hogy egyenletes alátámasztást biztosít, és tökéletesen elosztja a testsúlyunkat az ágy felületén. Az alvásunk így lesz tökéletes és igazán pihentető.

Természetesen különbözőek vagyunk, amelyik ágybetét az egyik embernek kényelmes a másiknak nem biztos, hogy megfelelő.

Minden kedves vásárlónknak ajánljuk, hogy a vásárlás előtt próbálja ki a megvásárolni kívánt ágybetétet. A matracon fekvő helyzetben eltöltött 3-5 perc időtartam már elég lehet annak megállapításához, hogy megtudjuk, hogy megfelelő-e számunkra a fekvőfelület. Ne ódzkodjunk attól, hogy kipróbáljuk a matracot. Ehhez nyújtunk Önöknek kellemes környezetet stúdiónkban és megfelelő szakmai hátteret.

A jó matrac ismérvei

A jó alátámasztás tehermentesíti a gerincet, és megtartja a természetes S formáját. Differenciáltan osztja el a testrészek súlyát a matrac teljes felületén. Felveszi a test kontúrját. Minél több egészségzónája van a matracnak, annál jobb az alátámasztási képessége, jobban igazodik a test egyéni igényeihez, ezáltal a leheto legkényelmesebb. A matrac magja és huzata teljesen átszellozik, lehetové téve a felvett nedvesség teljes kipárolgását, biztosítja az alváskörnyezet higiéniáját. A legjobb anyagokból készül, ami garantálja a hosszú élettartamot. Minden fekvőpozícióban kényelmes.

Melyik egészségesebb a kemény, vagy a puha matrac?

Bármelyik igaz lehet. A legfontosabb, hogy a gerincoszlop megtartsa S formáját, legyen jól alátámasztva és Ön kényelmesnek érezze.

Melyik kényelmesebb, az egyszemélyes vagy a kétszemélyes matrac?

Nincs két egyforma ember, különböznek az igényeink és a testfelépítésünk. Az egyszemélyes matracot mindenki saját részére választja ki. Két egyszemélyes matrac esetén a mozgásunkkal keltett hullámzással sem zavarjuk a pihenést.

Rugós mag vagy habból készült mag?

A hab alapú matracok közé tartozik a hagyományos szivacs is, de a legkorszerubb, és a legegészségesebb a latex, mert természetes alapú, kaucsukból készül, kiválóan támasztja alá és illeszkedik a testhez., pontrugalmas, tökéletesen szellozik, antiallergén tulajdonságú. A rugó alapú matracok közül a legismertebb a hagyományos bonell, a legkorszerubb a zsákrugó. A zsákrugós matrac újszeru technológiája lehetové teszi a jó alátámasztást, és testhez illeszkedést, a pontrugalmnasságot, a teljes átszellozést. Végso soron a döntés személytol függo, a lényeg az, hogy a kiválasztott matrac tartalmazza azokat a tulajdonságokat, amelyeket egy jó matracnak kell (lásd a jó matrac ismérvei), és megfeleljen a személyes igényeknek, legyen a leheto legkényelmesebb.

Acélkeretes, vagy acélkeret nélküli matrac?

A legnagyobb elonye az acélkeret nélküli matracnak az, hogy alkalmazható állítható manuális, vagy motoros Egészségtámaszhoz. Ezeknek a matracoknak a felépítésénél már nincs szükség acélkeretre, és ez tulajdonságaikkal nem befolyásolja hátrányosan.

Elég-e az egészséges alváshoz egy jó matrac?

Egy matrac jó tulajdonságai csak egy jó Egészségtámasszal együtt érvényesülnek maximálisan.

Drága, vagy olcsóbb matrac?

Ne csábuljon el az akciós áraktól, rámenos hírdetésektol. Gyozodjön meg arról, hogy a kiválasztott matrac megfelel-e a jó matrac tulajdonságainak (lásd fentebb). Próbálja ki a matracot, feküdjön rajta pár percet, gyozodjön meg arról, hogy kényelmes-e huzamosabb használat alatt is. Csak ezután hasonlítsa össze az árakat. Azt vásárolja meg, amelyik a legtöbbet nyújtja a legkedvezobb áron. (Best value for money).

Ha egy nyugtalan éjszaka után fáradtan és összetörten ébredünk, fáj a hátunk, a derekunk, a vállunk a nyakunk. Ennek oka legtöbbször az, hogy testünket nem a megfelelő módon támasztja alá a matrac. Egy átlagos matrac nem tudja differenciáltan biztosítani a testrészek eltéro sújának és egyedi nyomásérzékenységének alátámasztását.

Content

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.